logo

In 1768 werden heel veel appels en peren geteeld en begon Jean Baptist Lambert hier een siroop van te maken. Dat bracht hem tot de 100% peren-appel fruitstroop. Momenteel bekend met de karakteristieke zwarte beker. Deze receptuur is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven. In de jaren 90 is er een uitbreiding in het smaakpallet gekomen met de peer-appel-dadel siroop (bekend van de blauwe beker). Deze zoetere siroop is tegenwoordig de populairste siroopsoort in België.

thumbnail

De 100% fruitstroop is de puurste fruitstroop in het zoetbroodschap. Er wordt 7 kilo fruit gebruikt om 1 kilo stroop te maken. Zonder toevoegingen en zonder conserveringsmiddelen. Hoe puur wil je het hebben?

ingrediënten

Geconcentreerd vruchtensap (peren 67%, appels 33%), geleermiddel: pectine. Bereid met 726g vruchten per 100g.

Voedingswaardewijzer

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ/kcal) 1184 KJ/270 kcal
Vet (g) 0,1
Verzadigde Vetzuren (g) 0
Koolhydraten (g) 64
Suikers (g) 54
Voedingsvezels /Fibres (g) 5
Eiwitten (g) 1,2
Zout (g) 0,1

Verkrijgbaar bij

  • Plus (regio Zuid)
  • Macro
  • Albert Heijn (België)
  • Intermarché (België)
  • Match (België)
  • Colruyt (België)
  • Delhaize (België)
  • Cora (België)

meer informatie

Heeft u vragen over Lambert fruitstroop?

Neem danop, wij staan u graag te woord.