Voor de industrie heeft Frumarco al veel soorten fruitstroop ontwikkeld. Vaak wordt er toch tailor-made geproduceerd (minimaal 800 kg).Hieronder de toepassingsmogelijkheden die reeds beproefd zijn:
Fruitrepen: In fruitrepen zijn fruitstropen geschikt als natuurlijke kleef- en bindstof, om de reep bij elkaar te houden en krijgt de reep naast zoetheid ook een frissere fruitnoot.
Muesli/cruesli: voor muesli zijn fruitstropen een natuurlijk alternatief voor kristalsuiker-caramel. In cruesli geeft fruitstroop naast de zoete smaak ook samenklontering van de cruesli tot de gewenste krokante klompjes. Bovendien draagt fruitstroop bij aan de fruitbeleving van de muesli/cruesli.
Gebak/Brood: In gebak met fruitvulling is de fruitdeclaratie al snel veel hoger dan in gewone jam of confiture. Bovendien is fruitstroop zoet met natuurlijke vruchteigen suikers en hoeft er geen kristalsuiker te worden toegevoegd. In brood en andere gebak is gebleken dat de fruitstroop van Frumarco een verlengde vershoudbaarheid geeft. Speciale soorten met een hoog kaliumgehalte houden het vocht langer vast en geven met de suikers uit de vruchten een hogere weerstand tegen schimmels.
Sauzen: de meest traditionele toepassing van fruitstroop. Denk hierbij aan saus voor stoofvlees, zuurvlees, chutney, rode wijnsaus, wildsauzen etc. Maar ook in de marinade kan fruitstroop een heerlijk, subtiele zoete smaak geven.