Industrie

Frumarco levert ook stroop of concentraten als ingrediënt voor voedingsproducten. Het gehele proces is gebaseerd op de wensen van de klant en worden dus op maat geleverd. Denk hierbij aan producten zoals fruit- of mueslirepen, etc. Maar we werken ook samen met de bakkerij branche.

thumbnail

Industriële klanten

Voor de business-to-business klanten levert Frumarco fruitstropen als ingrediënt voor andere levensmiddelen. De fruitstropen worden vaak gebruikt als ongeraffineerde, natuurlijke, suiker- en honingvervanger. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat fruitstropen door de hoge concentratie een hoge fruitdeclaratie opleveren: tot 700%. Daarnaast worden fruitstropen ook wel gebruikt om producten langer houdbaar te maken. Naast de gewone bekende fruitsmaken als appel en peer bestaan er ook fruitstropen op basis van dadel, pruimen, abrikozen, vijgen en tamarinde. Deze meer exotische fruitstropen geven een verrassende smaak en kunnen in de naamgeving van uw producten een rol spelen.

Ook voor de industriële fruitstropen van Frumarco geldt dat ze van de allerbeste kwaliteit zijn, want alleen de beste kwaliteit zet de traditie voort.

Toepassingen

Voor de industrie heeft Frumarco al veel soorten fruitstroop ontwikkeld. Vaak wordt er toch tailor-made geproduceerd (minimaal 800 kg).Hieronder de toepassingsmogelijkheden die reeds beproefd zijn:

Fruitrepen: In fruitrepen zijn fruitstropen geschikt als natuurlijke kleef- en bindstof, om de reep bij elkaar te houden en krijgt de reep naast zoetheid ook een frissere fruitnoot.

Stroopwafels: Frumarco kan fruitstroop leveren voor in stroopwafels. In stroopwafels geven fruitstropen een korte, niet draderige structuur en een verlengde vershoudbaarheid.

Muesli/cruesli: voor muesli zijn fruitstropen een natuurlijk alternatief voor kristalsuiker-caramel. In cruesli geeft fruitstroop naast de zoete smaak ook samenklontering van de cruesli tot de gewenste krokante klompjes. Bovendien draagt fruitstroop bij aan de fruitbeleving van de muesli/cruesli.

Gebak/Brood: In gebak met fruitvulling is de fruitdeclaratie al snel veel hoger dan in gewone jam of confiture. Bovendien is fruitstroop zoet met natuurlijke vruchteigen suikers en hoeft er geen kristalsuiker te worden toegevoegd. In brood en andere gebak is gebleken dat de fruitstroop van Frumarco een verlengde vershoudbaarheid geeft. Speciale soorten met een hoog kaliumgehalte houden het vocht langer vast en geven met de suikers uit de vruchten een hogere weerstand tegen schimmels.

Sauzen: de meest traditionele toepassing van fruitstroop. Denk hierbij aan saus voor stoofvlees, zuurvlees, chutney, rode wijnsaus, wildsauzen etc. Maar ook in de marinade kan fruitstroop een heerlijk, subtiele zoete smaak geven.

thumbnail
thumbnail

Verpakkingen

Op verpakkingsgebied zijn er ontzettend veel mogelijkheden:
• kunststof emmers vanaf 3,5 kg tot 25 kg
• vaten van 280 kg
• IBC-containers
• In tankauto’s (vanaf 5 ton)

De viscositeit kan in overleg met de klant variëren van geheel vloeibaar tot gelei.

meer informatie

Heeft u vragen over stroop als ingrediënt voor voedingsproducten?

Neem dan contact met ons op.