logo

In 1768 werden heel veel appels en peren geteeld en begon Jean Baptist Lambert hier een siroop van te maken. Dat bracht hem tot de 100% peren-appel fruitstroop. Van de dag bekend met de karakteristieke zwarte beker. Deze receptuur is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven. In de jaren 90 is er een uitbreiding in het smaakpallet gekomen met de peer-appel-dadel siroop. Deze zoetere siroop is tegenwoordig de populairste siroopsoort in België.

thumbnail

Voor de liefhebber van de zoetere smaak is deze Sirope de Liege een uitkomst. Gemaakt van peren, appels en dadels met suiker. Maar nog altijd met meer fruit dan welke jam ook. Er wordt namelijk 4 kilo fruit gebruikt om 1 kilo stroop te maken.

ingrediënten

Geconcentreerd vruchtensap (65%) (peren 53%, appels 32%, dadels 15%), suiker (35%), geleermiddel: pectine, citroensap. Vruchtgehalte: 400 g vruchten per 100g fruitstroop.

Voedingswaardewijzer

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ/kcal) 1213 / 286
Vet (g) 0
Verzadigde Vetzuren (g) 0
Koolhydraten (g) 68
Suikers (g) 62
Voedingsvezels /Fibres (g) 5
Eiwitten (g) 1
Zout (g) 0,03

Verkrijgbaar bij

  • Colruyt (België)
  • Spar (België)

meer informatie

Heeft u vragen over Lambert fruitstroop?

Neem dan op, wij staan u graag te woord.