logo

Al in 1852 stookte Joris Visschers in het Limburgse Beek in grote ketels stroop van appels en peren. Op die manier zorgde hij ervoor dat het overschot aan fruit van zijn land werd verwerkt in een lang houdbaar product dat op het brood kon worden gesmeerd.

thumbnail

Rinse appelstroop is van oudsher een friszure combinatie van suikerbieten en appels. Vroeger was de receptuur variabel: het ene jaar ging er meer appel in de rinse appelstroop dan het andere jaar. Dat was afhankelijk van de oogst. Tegenwoordig staat de receptuur natuurlijk vast en blijft elk jaar hetzelfde. De aloude familierecepten zijn overgedragen aan Frumarco, die ze nog steeds gebruikt om Henquet rinse appelstroop te maken.

Henquet rinse appelstroop is verkrijgbaar in beker van 450g en 850g, in een blik van 5kg en in emmer van 11 kg.

ingrediënten

Ingrediënten: suikerbietensap, appelsap 26%, citroensap 1%, geleermiddel: (appel)pectine.

Vruchtgehalte: 160g appels per 100g rinse appelstroop.

Voedingswaardewijzer

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ/kcal) 1231 / 290
Vet (g) 0.2
Verzadigde Vetzuren (g) 0
Koolhydraten (g) 67
Suikers (g) 57
Voedingsvezels /Fibres (g) 5
Eiwitten (g) 2
Zout (g) 0,09
Ijzer (mg) 10,5

Verkrijgbaar bij

  • Boerenbond
  • Bidfood
  • Sligro
  • MCD
  • Cedicora (België)
  • Intermarché (België)
  • Match (België)

meer informatie

Heeft u vragen over Sicof rinse appelstroop?

Neem danop, wij staan u graag te woord.